OKUL MÜDÜRÜMÜZÜN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.

23.04.2020 1026

23-04-202023 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Düşman işgali altındaki Anadolu ve Rumeli topraklarında, Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı başlatacak ve Cumhuriyete giden yolda önemli adımlar atılmasını sağlayacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 100 yıl önce 23 Nisan'da açıldı. TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından birisi oldu. TBMM'nin açılması ulusal egemenlik açısından çok büyük bir önem arz etmektedir. Bu önemden dolayı 1. TBMM Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bu tarihin yıldönümünü çocuklar için bayram ilan etmiştir. Tam 100 yıldır her 23 Nisan günü ülkemizde çocuklar bu bayramı coşkuyla kutlamıştır. Maalesef bu sene ülkemizde ve dünyada meydana gelen coronavirüsü (COVİD-19) salgını nedeniyle okulumuzda ve diğer tüm okullarda siz sevgili öğrencilerimizle doyasıya bir bayram yaşayamadığımız için müteessiriz. Yine de bugünün bayram olduğunu unutmamalıyız. Balkonlarımızı, odalarımızı süsleyelim. balkonlara çıkıp başka evlerdeki öğrencilerle selamlaşalım. Hep birlikte bu bayramı doyasıya yaşamaya çalışalım. Bu bayram sizin bayramınız sevgili çocuklar. OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNİN VE TÜM ÜLKE ÇOCUKLARININ ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN.

Sedat FİDANOĞLU