Kurum Adı : Aliye Ömer Battal Ortaokulu
Faks :
WEB Adresi : http://aobortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Saçaklı Mahallesi Şehit Şahin Caddesi Ragıp Oral Geçidi No 2 27010 Şahinbey / GAZİANTEP

VİZYON
Her öğrencinin iyi bir üst eğitim kurumuna yerleşmesini ve sosyal becerilerini geliştirmesini, toplumsal ve milli değerleri yaşamasını sağlamak, çocuklarımıza mutlu ve başarılı bireyler olma isteği ve yeteneğini kazandırmaktır.

MİSYON
Büyük düşünebilen ve bunu hayata geçirme çabasında olan, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, dünya çapında bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.

BAŞARILAR
Okulumuz 4+4+4 eğitim sistemindeki yeni düzenlemeyle 2012-2013 eğitim öğretim yılında ortaokul olarak eğitim öğretimine başlamıştır.

Öğretmen Sayısı : 32
Rehber Öğretmen Sayısı : 1
Öğrenci Sayısı : 664
Öğretim Şekli : İkili eğitim.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 12:10-18:00
Derslik Sayısı : 20 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 2 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İngilizce İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : Lojmanı bulunmamaktadır.
Pansiyon Bilgisi : -
Isınma Şekli : Doğalgaz ile ısıtılmaktadır.

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz şehir merkezindedir. Valiliğe yürüme 10 dakika, öğretmenevine uzaklığı 10 dakikadır. Dolmuş, halk otobüsü güzergahındadır.
Ulaşım : Şehrin her yerinden okulumuza ve okulumuzdan da şehrin heryerine ulaşım kolaydır.
Servis Bilgisi : -
Yerleşim Yeri Bilgisi : Şehir merkezindedir. Valiliğe yürüme 10 dakika, öğretmenevine uzaklığı 10 dakikadır. Dolmuş, halk otobüsü ve belediye otobüsü güzergahındadır.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri : Mayıs 2016 Tübitak 4006
Proje Çalışmaları : Okulumuzda, Ortaöğretim Tercihimi Sene Başında Yapıyorum Projesi, Temizlik Alışkanlığı Edindirme Projesi, Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırma Projesi, Kariyer Günleri Projesi olmak üzere 4 temel proje yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : -

DİĞER HUSUSLAR